Lex – The Dutch Guy

It Is I, Lex – The Dutch Guy

bio written by Adam Bernard

 
Voordat ik te horen was op verschillende radiostations in Amerika, Ierland en uiteraard in Nederland, begon ik vroeger maar met één luisteraar en die was er helemaal niet blij mee.

Die ene luisteraar was mijn kleine broertje, boos, omdat mijn stem te horen was op TV in plaats van Bugs Bunny. Het was 1992, en hoewel ik al draaide bij de lokale piratenzender Freewave Radio, had ik ook m’n eigen zender gekocht, om zoveel mogelijk vlieguren te kunnen maken.

Commerciële radio was toen nog niet toegestaan ​​in Nederland, dus hadden we maar een paar publieke radiozenders. Het enige wat je in die tijd nog kon doen, om toch vlieguren te kunnen maken, was het kopen van een eigen illegale zender en het plaatsen van een mast op het dak. Pirate Radio! (fun fact: ik heb dat eerste zendertje nog steeds staan, sssst! ?)

Van per ongeluk storen op de TV thuis, naar het opbouwen van een grote fanbase met het draaien van house, mellow, breakbeat en ambient op Freewave Radio, was ik daarna bij verschillende andere stations te horen, totdat ik bij een Amerikaans oldies station in Texas de nacht mocht gaan doen.

Alleen vond de programmadirecteur van het oldies station dat hij op de één of andere manier mijn wazige Nederlandse accent moest uitleggen, en werd in 2005 mijn naam omgedoopt naar Lex – The Dutch Guy.

Daarna heb ik een tijdje weekend programma’s gemaakt voor een Iers Top 40 station, totdat ik bij Cool FM hier in Middelburg terecht kon, waarbij ik volledige controle kreeg over m’n show.

Omdat ik altijd al een voorliefde heb gehad voor nieuwe muziek van in mijn ogen opkomende artiesten, begon ik deze ook te draaien tijdens mijn show. De luisteraars vonden het leuk om op deze manier nieuwe muziek te ontdekken en toen Cool FM ermee stopte, ben ik in 2012 online verder gegaan met het promoten van deze artiesten via m’n blog.

En sinds eind 2019 ben ik weer te horen op de radio. Dit keer bij WFM96, de Streekomroep voor Walcheren. Daar val ik in voor andere DJ’s als het nodig is, maar ben ik sowieso elke Vrijdagavond tussen 19:00u en 22:00u te horen met Melissa en Leslie, en trappen we samen het weekend open met de Friday Freak Night!

??Current track

Title

Artist